Cykelruter

Panorama-ruter på Sydsjælland og Møn finder man 6 af Danmarks i alt 26 Panorama-ruter

De seks ruter, der ligger som loops på Berlin-København-ruten, kan køres som endagsture og fører både gennem storslået natur og forbi flere seværdigheder samt gode spise- og overnatningssteder.

Her får du en bid af Østersøruten, der med sine 820 km er Danmarks længste cykelrute og løber som navnet antyder langs den danske østkyst.

Ruten går gennem en masse små skov- og grusveje, som man helt sikkert aldrig ville have fundet frem til uden skiltning, ligesom man ved at følge ruten stort set undgår trafikerede veje. Dog kan man sagtens bare nøjes med en lille bid af ruten, evt. i kombination med et par afstikkere som f.eks. til Gavnø Slot, Svinø og Avnø.

Tager man ruten til Svinø og Avnø, kan man f.eks. starte i Næstved ved Gavnø Slot.
Slottet ligger på en idyllisk lille ø i Karrebæk Fjord. Har du børn med på turen, er der en klatrepark og legeplads i området. Slottet har også sit eget slotsbryggeri, hvor du kan slukke tørsten i en Gavnø IPA.

Turen kan herfra fortsættes videre langs bølgende kornmarker til Dybsø Fjord. Herfra følger man blot skiltet mod Svinø Strand ca. 6 km. På Svinø Stand har du udsigt til både Knudshoved Odde og den ubeboede ø Dybsø.

Du kan ligeledes tage en dukkert i det skønne vand på stranden inden turen går videre mod næste stop Avnø Naturcenter. Avnø naturcenter er bl.a. kendt for de mange sæler samt et væld af fugle, som findes i området. Turen kan så fortsætte videre i retning mod Vordingborg.

Videre i retning mod Vordingborg

Østersøruten forløber overvejende langs grus/skovstier på denne strækning.

Cykelruter